söndag 30 december 2012

God Bless and Merry Christmas

Yo.
 
Nu är jag tillbaka på mitt kära Manhattan efter en vecka i ödemarken (frustrationen över att inte kunna få tag på takeout pizza klockan 21.00 på juldagen.). Jag har haft en fantastisk semestervecka, det kan jag säga. Den började klockan 3 på natten för en vecka sedan då vi packade in tusen väskor och 2 barn i bilen. Det tog oss 14 timmar att komma fram till vårat första delmål Southbend i Indiana. Bilresan gick väldigt bra faktiskt, inte alls så mycket barnskrik som jag hade stålsatt mig för. När vi var inne på 11 timmen satte papporna på toy story 3 och jösses amalia vad gripande en film kan bli efter 12 timmars bilfärd. Jag både skrattade och grät och var ett bra tag säker på att det var den bästa filmen jag sett. På vägen stannade vi även på Chuck E Cheese i Ohio, ännu en amerikansk restaurangkedja där dreams come true med arkadmaskiner och där gigantiska möss regerar, där de sjunger för dig på din födelsedag och där barnen springer sig svimfärdiga bland alla blinkande maskiner. Kul. I Indiana fick jag ett eget hotellrum med två egna dubbelsängar, det var magiskt. Dagen efter körde vi de sista 3 timmarna till Polo, Illinois.
 
I Polo ser det ut såhär:
Och såhär:
 
Med sina 2500 är Polo som vilken stad som helst som står på gränsen till förfall. Denna lilla stad ska även ha den mest fertila jorden på planeten - and I was there. Det var majsfält överallt och i centrum stod hus på hus med tomma skyltfönster på varsin sida om den tomma, breda vägen. Fick onekligen lite cowboykänsla över det hela. Bam bam.
 
Julgranen var såklart magnifik och lika så högen med presenter under den:
Och det där var inte ens alla paket. Det var en never ending story, trodde aldrig att alla paket skulle kunna öppnas innan julen var slut. Det var paket gömt lite här och var över hela huset, men efter tre dagar av paketöppning var även sista omslagspappret brutet. Själv fick jag lite smått och gott i form av doftljus, duschgrejer, smycken, julstrumpor (!) och pengar.
 
Jag var såklart lite nervös över att fira jul hos en annan familj, men jag kunde verkligen inte haft det bättre. Vilka snälla människor det finns. Jag grät bara en endaste gång: jag hade feber och grät pga 1) självömkan 2) att alla var så himla snälla och gav mig cvitamin och mediciner och frågade hur jag mådde osv osv.
 
Jag fick följa med på släktmiddag och höra massa namn och invecklade relationer som jag inte alls kommer ihåg, men alla var väldigt öppna och snälla och kallade mig för Mia och gav mig läppbalsam i julklapp. En kvinna kom fram och frågade hur jag kände papporna , "I'm their nanny" sa jag då och pekade på barnen. Och då sa hon "are you their mother?"   Jag har aldrig velat understryka ordet NO så mycket som jag ville då. Speciellt eftersom att hon inte hörde mig och ställde om frågan i närheten av ena pappan. När hon väl hörde vad jag sa vart det lite konstig stämning och så började hon berömma min outfit. Dogded that bullet, eller?  
 
Allt som allt så har jag haft en otroligt fin jul och jag tror att den hemliga ingrediensen till att få en bra jul är att ha med småbarn. Det var så himla kul när tomten kom och se hur entusiastiska barnen blev. Tomten blev hårt utrfrågad om allt från vart renarna var till hur släden fungerar och efter att han gått stod barnen vid fönstret och spanade efter släden. Vi ställde fram kakor och ett glas vatten natten mot den 25e och trott eller ej, men nog var alla kakorna uppätna dagen efter! jajösses.  
 
Ja. Så kan det vara. Del 2 av min extremt spännande semestervecka utspelade sig i Maryland, men mer om det senare. Nu ska jag ut och träffa en ny svensk tjej - refreshment!
 
Stay tuned.
 
/Maja
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar